Tortilla z warzywami

by Agnieszka

Przepis lekki i wiosenny, ze sporą ilością warzyw. Robi się błyskawicznie, a smakuje wyśmienicie. Idealny na przekąskę, śniadanie, kolację lub na imprezę. Można zabrać i do pracy i na spacer. Można kombinować i dodawać różne składniki. A to wszystko w ramach akcji #glodnizmian i #zdrowyczwartek! U mnie rąk do pomocy jak zawsze nie zabrakło :) 

Przedstawiam Wam przepis na tortillę z warzywami:

Składniki – w zależności ile osób chce się nakarmić, ja dla dwóch wykorzystałam:

– 2 tortille

– garść rukoli

– świeżego ogórka

– 3 – 4 rzodkiewki

– szczypiorek

– 2 łyżki serka śmietankowego typu Almette.

 Sposób przygotowania:

– tortillę smaruję serkiem, posypuję rukolą i pokrojonymi warzywami,

– zwijam w rulon, kroję po skosie na mniejsze kawałki, na koniec wbijam wykałaczkę, żeby się nie rozwinęły i przyozdabiam rzodkiewką :)

Przygotowanie zajmie Wam dwie minuty. A jak smakuje! 

Tortilla z warzywami

Tortilla z warzywami

Tortilla z warzywami

Tortilla z warzywami

Tortilla z warzywami

Tortilla z warzywami

Tortilla z warzywami

Tortilla z warzywami

FOLLOW ME ON INSTAGRAM & FACEBOOK

 

Może Ci się również spodobać

2 komentarze

Aga 23 kwietnia 2015 - 12:11

Super ! Ja zrobiłam serek z czosnkiem dodałam sałatę lodową , konserwową kukurydzę i jajko na twardo w paseczki:)

Reply
Kasia Harężlak 27 kwietnia 2015 - 06:21

Jak ja lubię takie szybkie przepisy :) Zapisuję sobie!

Reply

Zostaw komentarz