Papryka z piekarnika

by Agnieszka
papryka pieczona

Przed nami kolejny #zdrowyczartek, dzisiaj papryka z piekarnika – pomysł na obiad bądź kolację na ciepło. Lubię eksperymentować w kuchni, wymyślam i często testuję różne przepisy. Zdrowe warzywa z piekarnika połączyłam z kurczakiem i mozzarellą. Ciekawe połączenie i pyszny smak, najlepiej wypróbujcie sami :)

Składniki: 

– 3 czerwone papryki

– gałązki pomidorków cherry

– połówka z piersi z kurczaka

– 2 ząbki czosnku

– opakowanie mozzarelli w kulkach

– przyprawy: sól, pieprz, łyżeczka słodkiej papryki, pół łyżeczki oregano,

– oliwa z oliwek.

Papryka z piekarnika

Sposób przygotowania:

– piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni,

– kurczaka kroimy na małe kawałeczki, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawy, całość dokładnie mieszamy,

– papryki należy przekroić i usunąć pestki. Po umyciu układamy na blaszce, wypełniamy kawałkami kurczaka i pomidorkami, skrapiamy oliwą, pieczemy przez 35 minut,

– po 35 minutach na każdej papryce kładziemy kawałki mozzarelli i pieczemy jeszcze przez 10 minut.  

Danie pięknie wygląda i również świetnie smakuje :)

Papryka z piekarnika

Papryka z piekarnika

SMACZNEGO! :)

FOLLOW ME ON INSTAGRAM & FACEBOOK

 

Może Ci się również spodobać

5 komentarzy

Kasia M. 19 maja 2015 - 15:59

Piękne i pyszne! Ostatnio robiłam ale z mięsem mielonym, palce lizać! :)

Reply
Agnieszka 19 maja 2015 - 21:41

Ooo muszę spróbować kiedyś takiej kombinacji :)

Reply
Kasia Kowalska 24 maja 2015 - 13:16

Świetny przepis! Z pewnością wykorzystam go w mojej diecie. Zmiana nawyków żywieniowych pomaga w zdrowiu, wiem bo mam problemy z sercem. Polecam też wszystkim serwis gramozycie.pl!

Reply
Agnieszka 4 czerwca 2015 - 20:47

W takim razie życzę smacznego :)

Reply
Matka na Szczycie 10 listopada 2016 - 19:27

Wygląda rewelacyjnie!

Reply

Zostaw komentarz