Wpisz szukane zagadnienie. Wciśnij ESC, aby anulować.

Lemoniada arbuzowa

W tym roku jestem zdecydowaną fanką lemoniad! Testuję, wyciskam, mieszam i blenduję. Jakiś czas temu robiłam przepyszną lemoniadę z cytryn, pomarańczy i limonki, a ostatnio arbuzową. Jest mega! Podawajcie i pijcie ją najlepiej schłodzoną. Lato pomalutku się kończy, ale podobno upały jeszcze powrócą więc będzie okazja aby taką lemoniadę wypróbować. 

Składniki:

– 1 kg arbuza – bez skóry i pestek

– 1 – 2 cytryny

– 2 łyżki brązowego cukru

– woda mineralna

– listki mięty

– lód

Lemoniada arbuzowa

Sposób przygotowania:

– arbuza wydrążyć – wspomagałam się łyżką do lodów lub wykroić miąższ nożem usuwając pestki

– z jednej cytryny wycisnąć sok

– w blenderze umieściłam arbuza, sok z cytryny, cukier brązowy i lód. Dolewam ok. 400 – 500 ml wody mineralnej. Całość blenduję do uzyskania gładkiej masy. Przelewam do dzbanka, dodaję listki mięty i pokrojoną w plasterki cytrynę. Dorzucam też kilka kostek lodu. Do dekoracji dodałam porzeczki, które akurat miałam pod ręką :)

SMACZNEGO!

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

Lemoniada arbuzowa

FOLLOW ME ON INSTAGRAM & FACEBOOK

 

3,938 total views, 1 views today

9 Komentarze

  1. Uwielbiam arbuza! Jestem przekonana, że lemoniada jest przepyszna :)

  2. Cudownie to wygląda. Uwielbiam lato, bo wszędzie można dostać jakieś wymyślne lemoniady:-)

  3. Uwielbiam arbuza. Już wczoraj na innym blogu wpadłam na ten sam przepis na arbuziadę. Nigdy wcześniej nie łączyłam arbuza z cytryną ale przyznam, że przepyszne na gorące dni :)

  4. Wygląda pysznie! Na pewno spróbuje tej lemoniady :)
    http://life-written-by-julia.blogspot.com/

  5. Z pewnoscia pyszny :)

    Pozdrawiam!

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany.