Brownie z malinami

by Agnieszka
Brownie z malinami

Post, prasowanie czy spanie – ostatnio wieczorami wybieram tą trzecią opcję. I nie powstrzyma mnie przed tym ani Druga Szansa czy Top Model :D Choć mam ogromne wyrzuty sumienia, że na blogu nie pojawiło się znowu nic nowego, sen wygrywa. Jednak dzisiaj mam dla Was coś fantastycznego! Mega szybki przepis na idealne brownie z malinami. Czas pieczenia to 20 minut. Ciasto jest miękkie i wilgotne w środku. Zanim jednak przejdziemy do tej tajemnej mikstury, podzielę się z Wami jeszcze jedną informacją.

Dzisiaj dzięki portalowi MyMamy.pl miałam przyjemność uczestniczyć w krakowskim spotkaniu dla Mam. Popołudnie było mega intensywne, ale cudowne. Spotkałyśmy się w Parku Jordana. Była kawa, ploteczki, ciasteczka, malowanie paznokci i zabiegi kosmetyczne. Czyli totalny relax! Strasznie dobrze mi to zrobiło – wyjście do ludzi i poznanie innych mam. Całkiem inne środowisko, bo blogującej mamy, oprócz mnie of kors, nie było chyba żadnej! Co oznacza, że dalej trochę odpoczywam od blogosfery. O portalu MyMamy.pl pisałam już na swoim FP, o tutaj. Dzięki tej stronie możemy poznać mamy ze swojej okolicy i nie tylko. Wystarczy się zarejestrować, wpisać wiek mamy, miejsce zamieszkania, a nawet wiek dziecka i umówić się na spotkanie. Kto wie, być może właśnie po drugiej stronie komputera siedzi jakaś bratnia dusza na macierzyńskim szukająca partnerki do spacerów z wózkiem i rozmów na placu zabaw. Ahhh, i jeszcze jedno ważne info – obserwujcie FP MyMamy.pl, niebawem spotkania w innych miastach. Może na któreś z nich się wybierzecie?

mymamymymamy

 

mymamy

mymamy

Dobra, a teraz czas na przepis na to przepyszne ciasto!

Składniki: 

– dwie gorzkie czekolady (takie po 100 g)

– 250 g masła

– 250 g cukru

-70 g mąki

– 4 jaja

– 1/2 szklanki wody

– maliny

Sposób przygotowania:

– czekoladę łamiemy na małe kawałki, masło kroimy na małe części,

– do zagotowanej w rondelku wody, dodajemy cukier, mieszając, czekamy aż się rozpuści. Kolejno dodajemy czekoladę, masło, przez chwile mieszamy i zdejmujemy z ognia,

– w osobnej misce łączymy mąkę i jaja. Do gładkiej masy mączno – jajecznej dodajemy masę czekoladową. Całość delikatnie mieszamy. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wylewamy ciasto i pieczemy w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez 20 minut. Aby ciasto było zwarte, po upieczeniu czekamy, aż trochę ostygnie. Przed podaniem dekorujemy malinami. Ot, cała filozofia. Gwarantuję, że będziecie zachwyceni! :)

Brownie z malinami

Brownie z malinami

Brownie z malinami

 FOLLOW ME ON INSTAGRAM & FACEBOOK

 

Może Ci się również spodobać

24 komentarze

Blog Wegański Dobre Zielsko 13 września 2016 - 23:19

Uwielbiam wegańskie brownie! U mnie było podobne niedawne. Również z malinami, ale jednak dominowały orzechy i migdały. Zapraszam po “kolegę” Twojego brownie http://dobrezielsko.pl/brownie-migdalami-orzechami-malinami/ :)

Reply
Agnieszka 14 września 2016 - 12:37

Takie robię następnym razem! :)

Reply
Izabela 13 września 2016 - 23:20

Narobiłaś mi smaku na brownie aż sie do monitora ślinię

Reply
Agnieszka 14 września 2016 - 12:37

Hahaha :)

Reply
Matka na Szczycie 14 września 2016 - 07:24

Wygląda rewelacyjnie! :)

Reply
Agnieszka 14 września 2016 - 12:38

A jak smakuje!

Reply
Lilannn 14 września 2016 - 09:57

O ja… a ja z Krakowa i nic nie wiedziałam:( Koniecznie muszę obserwować ten portal… A to brownie wygląda mega ;)

Reply
Agnieszka 14 września 2016 - 12:38

Z tego co wiem, następne spotkanie szykuje się w listopadzie. Więc wszystko przed Tobą :)

Reply
Maggie 14 września 2016 - 11:17

I jak tu się odchudzać. Zgrzeszę…

Reply
Agnieszka 14 września 2016 - 12:39

Oj czasem można. W końcu wszystko jest dla ludzi ;)

Reply
Kamperki| Monika 14 września 2016 - 11:33

wygląda obłędnie <3

Reply
Agnieszka 14 września 2016 - 12:40

Monika, wygląd wyglądem, ale normalnie rozpływa się w ustach :)

Reply
Monika 18 września 2016 - 23:34

Mmm… Same pyszności!!!

Reply
Elwira 20 września 2016 - 12:04

Szukałam właśnie pomysłu na coś słodkiego i w miarę szybkiego i właśnie znalazłam! :) Przepis skopiowałam i lecę do kuchni :)

Reply
Agnieszka 22 września 2016 - 13:02

Elwira smacznego :)

Reply
Beata 9 października 2016 - 18:27

Uwielbiam brownie, jego czekoladowy smak, chrupiącą skórkę i to miękkie wnętrze. Ja uwielbiam, ale mój mąż uważa, że to ciasto jest dla niego za słodkie, więc ta wersja z malinami to strzał w dziesiątkę! Kwaskowate owoce złagodzą słodycz czekolady i obie strony będą zadowolone.

Reply
Katarzyna 24 października 2016 - 13:30

Jak dla mnie maliny i czekolada to idealne połączenie :) :)

Reply
AniaGotuje 24 października 2016 - 14:10

Maliny i czekolada – rewelacja!

Reply
Jaglusia 24 października 2016 - 15:21 Reply
Sylwia K-a 24 października 2016 - 22:13

Robiłam raz identyczne :) jest pycha, nie było malin, a w środku chrupały prażone orzechy laskowe. Podejrzewam, że maliny świetnie uzupełniają czekoladowy smak brownie :)

Reply
Ofuniowo 8 listopada 2016 - 14:18

Kocham brownie :) :) :) <3 Ślinka cieknie na sam widok ;)

Reply
Patryk 25 listopada 2016 - 15:52

Super! Muszę to pokazać mojej dziewczynie

Reply
Lebbrosso 17 lutego 2017 - 22:47

Ale narobiłaś mi ochoty! Chętnie wypróbuje tego przepisu;)

Reply
Dorotka 3 kwietnia 2017 - 10:45

Wygląda obłędnie!

Reply

Zostaw komentarz