Czas na kolejny przepis zgodnie z planem Metabolic Balance. Wiecie co, codziennie odkrywam coś nowego. Kombinuję z przepisami i przyznaję, że będąc na tej diecie można zjeść wyjątkowo smacznie i zdrowo. Ale jest jedno ALE – trzeba ruszyć głową ;) Nie mam podanych przepisów na dania, jedynie gramaturę. A co z tego wyczaruję, to zależy tylko ode mnie.
Uwielbiam makarony, ale planie MB są one całkowicie wykluczone. Jednak nie ma rzeczy niemożliwych. Kupiłam po prostu makaron z ciecierzycy. Niestety nie dostałam go stacjonarnie – w sklepach nawet tych z ekologiczną i zdrową żywnością nie ma opcji zakupu takiego produktu. Ale od czego mamy internet. Do tego sos pomidorowy i obiad gotowy.
Składniki:
– 85 g suchego makaronu z ciecierzycy
– 140 g warzyw, a w tym kilka pomidorów koktajlowych, mały kawałek cukinii i cebuli szalotki
– pół łyżeczki oleju kokosowego bezzapachowego
– świeży tymianek, oregano, różowa sól himalajska, pieprz.
Sposób przygotowania:
– makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu ( u mnie to 4 minuty)
– na rozgrzany olej kokosowy wrzucam pokrojoną szalotkę i czekam aż się delikatnie zarumieni. Pomidorki obieram ze skóry (umieszczam je na minutę we wrzątku), kroję na małe kawałki i dorzucam do cebulki. Cukinię ścieram na tarce na małych oczkach i dodaję do dania. Doprawiam tymiankiem, oregano, solą i pieprzem. Całość gotuję dosłownie 5 minut.
Makaron polewam sosem i dekoruję świeżym tymiankiem. I to wszystko. Banalne prawda?
SMACZNEGO!
Będąc na planie Metabolic Balance, należy pamiętać o zasadach, o swojej gramaturze i indywidualnie dobranych produktach.
#kobietydlakobiety #zmiensiebiedajsiebie #fundacja34start
FOLLOW ME ON INSTAGRAM & FACEBOOK
1 comment
Wypróbowane na rodzinie – 10/10! :)