Wpisz szukane zagadnienie. Wciśnij ESC, aby anulować.

Mini placuszki bananowe

Lubicie śniadania na słodko? My od czasu do czasu tak – nie codziennie. Zazwyczaj takie śniadania robimy w weekend, gdy jest więcej czasu. Mini placuszki bananowe też są smacznym pomysłem na kolację – szczególnie dla małych łasuchów. Do tego świeże owoce, cukier puder lub syrop klonowy i danie gotowe. Kiedyś miałam pomysł, by na blogu cyklicznie pojawiały się przepisy na niedzielne śniadania, które trwają trochę dłużej. Może za jakiś czas do tego wrócę? Zobaczymy! 

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki ryżowej
  • 1 jajko
  • 1 duży, bardzo dojrzały banan
  • szklanka maślanki
  • 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
  • 1 łyżka oleju ryżowego lub rzepakowego
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

wszystko razem miksujemy i smażymy z obu stron, aż się zarumienią. Na początku dodaję odrobinę oleju do smażenia – placuszki mogą przywierać. Z każdą kolejną partią dodaję go coraz mniej lub wcale. Zobaczycie sami.

PS. Smakują tak samo jak wyglądają! :)

SMACZNEGO!

Mini placuszki bananowe

Mini placuszki bananowe

Mini placuszki bananowe

FOLLOW ME ON INSTAGRAM & FACEBOOK

421 total views, 2 views today

13 Komentarze

  1. Świetne te placuszki bananowe.

  2. wyglądają tak apetycznie… :)

  3. Chętnie spróbuję takie placuszki :)

  4. Idealne Ci wyszły :) mniam

  5. Mniam ! ja dodałabym jeszcze masło orzechowe :) Może dlatego, że jestem jego wielką fanką :D

  6. Ale pięknie!!!

  7. Apetcznie wyglada sniadanie

Skomentuj

Twój adres email nie zostanie opublikowany.